hpotsa
plokiotsake
hulmukuun ploki
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki

- HULMUKUUN PLOGI : KIRJOITTAMATTA JÄÄNEET KIRJAT 1 -

Olen vuosikymmenien ajan lähestynyt eri kirjankustantajia mitä erillaisemmilla juttuaiheilla. Turhaan. Kustantajat ovat suhtautuneet nuivasti ehdotuksiini kirjan aiheiksi. Mitkä bestsellerit maailma onkaan menettänyt! Seuraavassa parhaat (tai pahimmat) hylätyt kirjaideat:

SALAINEN AGENTTI KALLE PÖNTTÖ
agentti
Tämän kirjan aiheena on salaisen agentti Kalle Pöntön identiteettikriisi. Salainen agentti Kalle Pönttö yrittää epätoivoisesti olla salainen agentti, mutta kovasta yrittämisestä huolimatta kaikki menee päin honkia, sillä salainen agentti K.Pönttö tekee kaikkea mitä salaisen agentin ei pitäisi tehdä. K.Pönttö kailottaa kovalla äännellä keskellä toria olevansa salainen agentti. Vastaa puhelimeen salainen agentti Kalle Pönttö. Kirjoittautuu hotelliin tittelillä salainen agentti ja jne.jne.jne. Kun kaiken tämän jälkeen salainen agentti K.Pönttö päättää ryhtyä vielä salaiseksi kaksoisagentiksi, ryöstäytyy homma lapasista lopullisesti. Salaisesta agentti Kalle Pöntössä ei jää jäljelle enää muuta salaista kuin salaiset mikkihiiri-alkkarit. Ja nyt sekään ei ole enää salaisuus.

SUOMEN KAPAKAT YMPÄRI 80 PÄIVÄSSÄ
kirja
Tämä on kertomus miehestä, joka päättää kiertää kaikki Suomen kapakat 80 päivässä. Urakka on kova ja kahdeksan viikon kuluttua mies ei ole päässyt vielä Helsingin Kallion kapakoita pidemmälle. Onneksi miehellä on neuvokas apuri Eikka Edestakainen. Eikka tietää, että Jupiterissa päivä kestää 80 kertaa pidempään kuin Maassa, joten he voivat kiertää Suomen kapakat 80 Jupiterin päivässä. 80 Jupiterin päivän kuluttua mies ja Eikka ovat kiertäneet kaikki Suomen kapakat, mutta eivät muista matkasta mitään, joten he päättävät kiertää kapakat vielä uudestaan. Uusi kapakkakierros olisi jatko-osa ja uusia jatko-osia ilmestyisi niin monta kuin kysyntää riittää.

SOTE JA RAUHA
sote
Kyseessä on 1000-sivuinen kirjaeepos. "Sote ja Rauha" alkaa siitä kun Rauha-niminen tyttönen on kymmenvuotias ja sote-nevottelut alkavat. Rauhan kuollessa 100-vuotiaana hänen viimeiset sanansa kiteyttävät teoksen punaisen langan: "Vielä minun elinaikanani sote....". Siinä missä tämän kirjan esikuvana olevassa Tostoin "Sota ja Rauha" teoksessa on loputtomasti kuvauksia tanssiaisista, "Sote ja Rauha" kirjassa on loputtomasti Eduskunnan sote-keskusteluja. Sanalla sanoen siinä missä Tolstoin "Sota ja Rauha" on loistavaa ajankuvausta, on "Sote ja Rauha" toistavaa ajantuhlausta.

SIEPPARI RYYTIPELLOSSA
Tässä on kyse kasvutarinasta, aiheena pohjanmaalainen pesäpalloilija, joka kuluttaa päivänsä pelaamalla pesäpalloa ja rypemällä ryytipellossa. Kirja alkaa siitä kun kun pesäpallo-ottelussa pallo lentää ryytipeltoon ja sieppari lähtee noutamaan palloa ryytipellosta. Hakiessaan palloa ryytipellosta, sieppari tykästyy ryytipellossa rypemisestä. Sieppari alkaa miettiä kumpi on järkevämpää, pelata pesäpalloa vai rypeä ryytipellossa. Voittaako pesäpallo lopulta ryytipellossa rypemisen vai jääkö sieppari rypemään ryytipeltoon ja jättää pesäpallon runkosarjan kesken.
sieppari
Sieppari ryytipellossa-teoksen mukaan tehty teatteriproduktio, jota esitettiin vain kerran näyttelijöiden kieltäydyttyä häpäisemästä itseään enää toiste.

Jatkuu ensi kuussa...

armaspotret
A.Paskiainen
worstselleri-kirjailija

 Armaksen Plokiarkisto:
timmikuun ploki hulmukuun ploki maaniskuun ploki puhtikuun ploki dokukuun ploki klesakuun ploki rakakuun ploki ilokuun ploki shyyskuun ploki mokakuun ploki harraskuun ploki joulukuun ploki


h albumit
HEMMO P
ALBUMIT

punakirja
PUNAINEN
KIRJA

ploki
PASKIAISEN
PLOKI

juttu
PASKIAISEN
JUTTULOORA

räyhä
ALIK.
RÄYHÄLÄ

touho
ARMAS-SEDÄN
TOUHUTARHA

muut
MUUT
MUUThemmopaskiainen AVE